Biografie
Herman Brood | broodpics | biografie | links | levensverhaal | Never be clever | Gastenboek | broodpics 2

Over de kunstenaar


Herman Brood

De Nederlandse kunstenaar Brood werkt vol overgave, stort
Herman Brood werd op 5 november 1946 geboren en is in alles een rasartiest in zijn muziek, in zijn gedichten en vooral in zijn schilderijen en zeefdrukken.
Uit zijn werk spreekt een enorme gedrevenheid die hij dankzij zijn perfecte beheersing van de techniek op een briljante manier weet om te zetten in vorm en kleur.

De grote belangsteling voor zijn werk betekent vaar Herman Brood een geweldige stimulans.
Net als tijdens de optredens met zijn band is de wisselwerkmg met het publiek een aanmoediging
en een bron van inspiratie tegelijk. zich met penselen, verf en spuitbussen steeds opnieuw in een hallucinerend avontuur waaruit hij onveranderd als winnaar tevoorschijn komt. De talloze indrukken en ervaringen die hij in zijn roerige leven verzameld heeft, vertaalt hij in kunst met een grote K. Kunst waarvoor de belangstelling alleen maar toeneemt omdat authenticiteit zich nu eenmaal feilloos laat herkennen. Herman Brood kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans je doen denken aan een striptekening. Het gros van zijn schilderijen en- zeefdrukken laten zien waar het bij Herman Brood om draait. muziek, relaties, ontspanning en liefde!


Markante uitspraken van Herman Brood

Uitgegeven: 11-7-2001 18:13

RIJSWIJK - Herman Brood deed in zijn leven veel markante uitspraken. Hieronder een greep uit de vele interviews die hij in zijn leven gaf.Over de dood:
Ik heb een wens te doen, dat ik graag wil weten waar ik heenga als ik dood ben, waar ik vandaan kom en wat achter de sterren ligt.

Over zijn levensstijl:
Het is ideaal; het betekent dat ik me bijna alles kan permitteren. Ik ben een gearriveerde dorpsgek.

Over seks:
Als die meiden allemaal net zo leuk deden tegen mij als tegen mijn hond, Jezus, dan werd het leven één grote natte droom.

Over drugs:
Het lijkt allemaal heel sprookjesachtig maar het is eigenlijk heel simpel. Cocaïne is trouwens niet meer te betalen. Speed kost een tientje per gram en werkt veel langer. Vooral op de plee van een trein, terwijl kedoenkedoenk de bielzen onder je billen wegschieten, voelt het prettig.

Over zijn schilderkunst:
Het is zelfs al zo dat mijn schilderijen de galerieën niet meer halen. Speculanten kopen namelijk alles op. Voor mij gunstig natuurlijk. Vaak ben ik amper begonnen of ik hoor al "Heb je al wat klaar?" Nog gevleugelder is de kreet: "Even iets signeren, graag". Of: "Stop, nu niets meer aan doen!" Waarna ik dan bij voorkeur een pot witte verf over de hele zaak smijt.

Over concerten:
Door mijn gescheurde broek heen speelde mijn klokkenspel ineens het Friese volkslied mee.

 "De Albums"


1977 : Street br>
1978 : Shpritsz
1979 : Cha Cha
1980 : Go Nutz
1980 : Wait A Minute...
1981 : Modern Times Revive
1982 : Frisz Und Sympatisz
1984 : The Brood
1985 : Buhnenzucht/live
1988 : Yada Yada
1989 : Hooks
1990 : Freeze
1992 : Saturday Night Live!
1994 : Fresh Poison
1996 : 50 The Soundtrack
1999 : Back On The Corner
2000 : Ciao Monkey (2x)
email mij
Herman brood